Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија
[layerslider id="2"]

najnovije vesti

ADVOKATSKA KOMORA ČAČAK

BBN congres management
XXVII међународна научна конференција “Проузроковање штете, накнада штете и осигурање”, Ваљево, 25-27. септембар – Пријава учешћа

Позивамо Вас да узмете учешће на предстојећој XXVII међународној конференцији “Проузроковање штете, накнада штете и осигурање”, које ће се одржати у Ваљеву, од 25. до 27. септембра 2024. године, у организацији Института за упоредно право, Удружења за одштетно право и Правосудне академије из Београда, а под покровитељством града Ваљева.

Povodom obeležavanja Dana advokature i 158. godina postojanja naše profesije u Republici Srbiji, Advokatska komora Čačak je 23.02.2020.godine, u Čačku,  organizovala akademiju i svečani ručak, kome je prisustvovao veliki broj naših članova, gosti iz pravosuđa, AK Crne Gore i po prvi put advokati AK Katovice iz Republike Poljske.
Pretodnog dana održan je prvi zajednički sastanak predstavnika AK Čačak i AK Katovice iz Republike Poljske, sa namerom da se saradnja naše dve regionalne advokatske komore nastavi na obostranu korist svih naših članova.
0
Odbora
0
Advokata
0
Redovnih pripravnika
0
Pripravnika volontera

Korisni linkovi

Izaberite neki od ponuđenih linkova ispod i pročitajte više o tome.
STATUT
Na osnovu člana 66. stav 1. tač. 1, člana 68. stav 2. i člana 88. stav 1. Zakona o advokaturi („Sl. glasnik RS” br.31 od 09.05.2011.) i...
ORGANI KOMORE
SKUPŠTINA, UPRAVNI ODBOR, PREDSEDNIK KOMORE, POTPREDSEDNICI KOMORE, DISCIPLINSKI ORGANI, ODBORI ADVOKATA
UPIS
Zahtev za upis u Imenik advokata podnosi se u pismenoj formi Upravnom odboru advokatske komore na čijoj teritoriji je...
POLAGANJE ADVOKATSKOG ISPITA
Zahtevi za polaganje Advokatskog ispita podnose se do 15-og u tekućem mesecu...

IMENIK ADVOKATA

ADVOKATSKA KOMORA ČAČAK

унесите име, презиме, град или сва три кртитеријума да пронађете адвоката (латиницом)

UPLATNICA ZA POLAGANJE
ADVOKATSKOG ISPITA

Ovako bi trebalo da izgleda Vaša UPLATNICA ZA POLAGANJE ADVOKATSKOG ISPITA…

UPLATNICA ZA UPIS
U IMENIK ADVOKATA I ADVOKATSKIH PRIPRAVNIKA

Vaša UPLATNICA ZA UPIS U IMENIK ADVOKATA I ADVOKATSKIH PRIPRAVNIKA u Advokatsku komoru Čačka bi trebala da izgleda poput ove…

UGOVOR O KOLEKTIVNOM OSIGURANJU OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI

Upravni odbor AK Čačak, na sednici održanoj 23.04.2015. godine, doneo odluku da AK Čačak sa Kompanijom Dunav osiguranje a.d.o Glavna filijala osiguranja Čačak iz Čačka, zaključi ugovor o kolektivnom osiguranju odprofesionalne odgovornosti…

Advokatska komora Čačak

46 GODINA

DUGE ISTORIJE

Pre osnivanja OAK Čačak, advokatura je po Zakonu o advokaturi iz 1957. godine bila organizovana tako što su komore osnivane za područje republika i za područje Vojvodine, a 1971. godine nakon stupanja na snagu Zakona o advokaturi i drugoj pravnoj pomoći, u kome je najveća novina bila osnivanje komora za područje jednog ili više Okružnih sudova, osnovane su osnovne advokatske komore, između ostalih, i Čačka.

FOTO ALBUM

ADVOKATSKA KOMORA ČAČAK

Sveti Justin Filozof

Slava

advokata

14. juna svake godine advokati Srbije slave svoju slavu-Svetog Justina Filozofa.

Predstavnici advokature su novembra 1994.god. bili primljeni kod Patrijarha Pavla sa molbom da im odredi sveca zaštitnika radi ustanovljenja advokatske slave. Patrijarh Pavle je odredio Svetog Justina Filozofa, i to sa razlogom, jer Sveti Justin Filozof nije bio samo filozof i svetac, već na izvestan način i preteča advokata koji smatraju svojom najvećom dužnošću da brane pravdu i istinu,i da budu u službi samo onog prava koje je ujedno i pravda.

Sveti Justin Filozof je rođen u Siriji Palestinskoj oko 105. godine. Kao mladić je došao u Rim da studira filozofiju želeći da spozna krajnju istinu. Kako ga učenje filozofije nije zadovoljilo, okreće se proučavanju teologije, posebno hrišćanstva koje prihvata za svoju religiju, ali nastavlja da podučava filozofiju u Rimu pomoću koje pokušava da Hristu privede obrazovane pagane.

Spasavao je vernike hrišćane osuđene na smrt pišući apologije. Poznato je da je govorio: «Narodni nerazumni sud često nevine osuđuje kao krivce, čiste osramoćuje kao razvratnike i pravednike žigoše kao grešnike”. Zbog svojih uverenja i stavova, zamerio se vlastodršcima, pa biva oklevetan od strane filozofa Kriskenta, cinika. Bačen je u okove i mučen, ali se na sudu nije dokazala njegova krivica i biva oslobođen. Kriskent ga na lukav način uspeva da otruje. Svestan da će umreti, poručio je: “Vi nas hrišćane možete ubijati, ali nam ne možete naškoditi”.

AK Čačak

Dame i gospodo,
Poštovane kolege,

čast nam je da vam poželimo dobrodošlicu na internet prezentaciju Advokatske komore Čačka.
Na našim stranicama možete pronaći informacije o advokatima Komore, informacije o organizaciji i radu Komore, kao i o zakonima i relevantnim izvorma vezanim za zakone kao i aktuelne informacije.
Sa zadovoljstvom ćemo biti na raspolaganju za vaša pitanja i sugestije….

Imate pitanje za nas


SEKRETAR ADVOKATSKA KOMORA ČAČAKAdvokatska komora Čačak

Dr Dragiše Mišovića 1/2
32000 Čačak

Telefon +381 32 327 142

Pišite nam

  ADVOKATSKA KOMORA ČAČAK

  kako do nas…

  Radno vreme

  Ponedeljak – Petak: 8:00 – 15:00 h
  Subota: neradni dan
  Sunday: neradni dan

  Adresa

  Dr Dragiše Mišovića 1/2, Čačak, 32000, Srbija
  Telefon: +381 32 327 142
  Email: info@advokatskakomoracacak.rs

  Privacy Preferences
  Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.