Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

ИНФОРМАЦИЈА ЗА АДВОКАТЕ

 Advokastka Komora Srbije           АДВОКАТСКА КОМОРА СРБИЈЕ

Дечанска 13, 11000 Београд, Србија

Телефон: +381 11 32-39-072 Fax: +381 11 32-32-203

e-mail: komora@sbb.rsa.k.srbije@gmail.com

број 1022/2014

28.09.2014.

 

ИНФОРМАЦИЈА ЗА АДВОКАТЕ

Београд, недеља 28.09.2014.

 

 

Данас је у Београду одржан састанак председника адвокатских комора у Србији поводом догађања која су оквалифиована као недопустив и у историји незабележен удар на независност, самосталност и саморегуларност адвокатуре у Србији.

 

        Констатовано је – ПРОТЕСТ АДВОКАТА СЕ НАСТАВЉА.

 

Договорено је:

 

  • Формира се Протесни одбор Адвокатске коморе Србије који чине представници свих адвокатских комора у Србији и који је у сталном заседању.

 

Све адвокатске коморе у Србији ће на својим интернет страницама објављивати све одлуке и информације у вези протеста и исте одмах достављати протестном одбору Адвокатске коморе Србије.

 

  • У случају привођења адвоката ОДМАХ обавестити целокупно чланство, средства јавног информисања и организовати јавна окупљања у што већем броју.

Управни одбор оне адвокатске коморе чији је члан адвокат који је задржан или лишен слободе ће одмах контактирати породицу притвореног адвоката ради пружања материјалне и друге помоћи.

Представници адвокатских комора ће у случају хапшења адвоката ОДМАХ обавестити све адвокатске коморе у региону и Европи ради пружања понуђене помоћи.

  • Адвокатске коморе у Србији ће организовати протестна окупљања почев од уторка 30.09.2014. па надаље о чему ће сви адвокати бити благовремено обавештавани.

Позивамо адвокате Србије да се позивима за протесно окупљање одазову у што већем броју.

  • У најкраћем року одржаће се и конгрес адвоката Србије уз учешће председника и представника Европске уније адвоката – ЦЦБЕ и адвокатских комора из Европе, посвећен уставном положају и основним принципима на којима почива адвокатура.

 

АДВОКАТУРА ЈЕ ИЗВАН И ИЗНАД ПОЛИТИКЕ!
АДВОКАТИ СУ У ПРАВУ – ИДЕМО ДАЉЕ!

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.