Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

Otvoren Centar za medijaciju Advokatske komore Čačka

 


cover1U ponedeljak,  24. aprila 2017. godine u Advokatskoj komori Čačka, održano je svečano otvaranje Centra za medijaciju Advokatske komore Čačka.

Na skupu povodom otvaranja Centra, prisutne, među kojima su bili advokati, predsednici sudova, sudije, predstavnici lokalne samouparave, pozdravila je Jasmina Milutinović, predsednica Advokatske komore Čačka. Svoju podršku u uvodnom obraćanju iskazali su i Ivana Ninčić, Konsultant za reformu pravosudnih profesija, Ministarstva pravde Republike Srbije i Sudija Miloš Pavlović, predsednik Višeg suda u Čačku. Na kraju, Blažo Nedić, programski direktor Partnera Srbija predstavio je prisutnima ulogu i funkcionisanja Centra za medijaciju.

Centar  za medijaciju u AK Čačak formiran je u okviru projekta Podrška primeni medijacije u pravosuđu, koji Partneri za demokratske promene Srbija sprovode uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, uz aktivno učešće Advokatske komore Srbije i Pravosudne akademije i podršku Vrhovnog kasacionog suda i Ministarstva pravde.

Cilj ovog projekta koji pomaže podizanje kapaciteta u Drugom osnovnom i Privrednom sudu u Beogradu, i Osnovnom i Višem sudu u Čačku, kao i AK Čačak, radi povećanja efikasnosti pravosuđa kroz rešavanje postojećih i smanjenje priliva novih predmeta putem medijacije, pre i u toku sudskog postupka.Cilj ovog centra je približavanje medijacije kao efikasnog i ekonomičnog vansudskog načina rešavanja sporova građanima i pravnim subjektima. Preko liste linceniranih medijatora, AK Čačak  će pružati usluge medijacije u različitim vrstama sporova, u skladu sa odredbama Zakona o posredovanju u rešavanju sporova. Centar će takođe pružati informacije o prednostima medijacije, pomoć pri izboru medijatora i predmeta pogodnih za medijaciju, što će građanima i privredi omogućiti lakši pristup efikasnim vansudskim načinima rešavanja sporova.

Nakon održanog svečanog otvaranja  organizovan je koktel.

SRODNE OBJAVE

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.