Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

SKUPŠTINA AKB i RADIKALIZACIJA PROTESTA ADVOKATA

Poštovane koleginice i kolege,

Ovim Vas obavestavam da je danas odrzana Skupstina AKB i da je odluceno da se radikalizuje nas strajk i da se odrzi i protest na otvorenom (Palata pravde ili Vlada RS) i to ce se desiti najverovatnije u cetvrtak, u 12.00h. O pojedinostima ce nas obavestiti nasa AKB. Apelujem da se svi odazovete i ovom vidu protesta i doprinesete ostvarenju nasih interesa.

Zao mi je sto nema snimka cele Skupstine jer bi tako svako imao uvid u desavanja na njoj (sto sam odavno predlagao kao nuznost). Obavestavam Vas da je bilo vrlo sadrzajno, zivopisno i koleginice i kolege su aktivno ucestvovale. Bilo je mnogo govornika i moglo se videti raspolozenje advokata u Beogradu. Bilo je i jako emotivnih i potresnih govora od kolega koji su krajnje egzistencijalno ugrozeni i nisu u stanju da kontrolisu svoje emocije (sto je sve i ljudski i razumljivo usled soka koji su nam na prihode priredili sa notarima).

Koristim priliku i da uputim javno izvinjenje kolegi Soskicu, jer mozda sam i preterano reagovao u nekim trenucima. Ja na agresiju uvek tako reagujem i tada nekada izgubim i „kompas“ i priznajem da sam takvog temperamenta. Kada sam napadnut odmah i ostro uzvracam. Drzim da su neki moji komentari bili preko mere, mada jesam isprovociran. Doslo je do zabune i kolega Soskic je mislio da sam „zaposeo“ govornicu mimo redosleda i da je na redu bio „kolega sa naocarima“ (koji je samo stajao i izgleda posle i napustio salu, bez zelje da govori, pa su se kolege smejale itd.). To nije bilo tacno i ja sam bio na redu da govorim i dobio signal od kolege Cvejica i koleginice koji su sedeli pored kolege Soskica i koji su i prethodnim govornicima najavljivali njihov red itd. Kako je isla „neprimerena“ komunikacija mozete i sami videti na snimku. Treba takve situacije da izbegavamo. Docnije mi je bilo krivo sto su neki govorili i po 5 minuta duze od mene, a mene se prekidalo i trazilo se da napustim govornicu itd.

U svakom slucaju, kolega Soskic meni moze da bude „otac“ (po godinama) i svakako je stariji kolega advokat i doajen nase advokature i nije primereno da mu onako odgovorim. Zaista smatram da nisam „bahat“ kako me kolega Soskic oslovio i doziveo, ali kada sam odgledao snimak sopstvenog govora osetio sam se lose i nadam se da se slicno nikada nece ponoviti.

Sloboda govora mora da postoji u nasoj komunikaciji, ali moramo iskoreniti sujetu i nepotrebne strasti. To su one strasti koje nemaju ploda na boljitku advokaturi, a imaju za posledicu sukobe koji su besmisleni.

U prilogu Vam saljem i moj govor koji sam odrzao pa procenite i sami situaciju i nije bitno ko je u pravu vise ili manje. Mislim da smo pogresili obojica i to moramo izbegavati u komunikaciji.

 

https://www.youtube.com/watch?v=oFexDrx_MnU

 
Nadam se da cemo se pojaviti u velikom broju na protestu u cetvrtak (ili u drugom terminu o cemu ce nas obavestiti AKB) i da ce se videti nase raspolozenje, jer je sve ociglednije da jedino tako mozemo skrenuti paznju medija. Moramo biti apsolutno jedinstveni i istrajni. To je jedini nacin da uspemo u nasoj borbi. Zato Vas molim za masovni odziv protestu i za potpuno jedinstvo.

 

Srdacan kolegijalni pozdrav.

 

Zeljko Simic, advokat

 

advsimic@yahoo.com

www.advokatsimic.rs

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.