Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

ZAKLJUČCI UPRAVNOG ODBORA AK ČAČAK SA SEDNICE ODRŽANE 06.11.2014.GODINE

Broj:2377/14

06.11.2014.godine

1.Upravni odbor AK Čačak ocenjuje da je odluka o protestu advokata obustavom rada zbog izmena Zakona o javnom beležništvu, seta pratećih zakona i nedoslednosti u poreskom tretmanu advokata bila potpuno opravdana, celishodna i jedino moguća da bi se čuo glas advokature a u interesu očuvanja zakonitosti i ustavnosti na korist građana Srbije.

2.Upravni odbor AK Čačak pruža punu podršku Upravnom odboru AK Srbije i Predsednicima regionalnih komora za sve do sada sprovedene aktivnosti koje su na liniji odluka Skupštine AK Srbije, Konferencije i Kongresa advokata AK Srbije.

3.Upravni odbor AK Čačak smatra da ponuda Ministarstva finansija i Ministarstva pravde RS od 06.11.2014.godine u pogledu naših poreskih zahteva NIJE prihvatljiva zbog neprimerenog uslovljavanja i ucenjivanja advokata Srbije da odmah prestanu sa protestom, i ako je ta ponuda u pogledu predloženog poreskog tretmana advokata suštinski u skladu san ašim zahtevima

4.Upravni odbor AK Čačak predlaže Upravnom odboru AK Srbije da se u u prostorijama AK Srbije održavaju dnevne, tematske konferencije za medije na kojima bi predstavnici AK Srbije i regionalnih komora, predstavili u pojedinostima suštinu naših zahteva i štetnosti spornih zakona sa aspekta otežanih investicija, privatnosti bračnih i porodičnih odnosa, oštećenosti budžeta Republike Srbije, poreza itd.

5. Upravni odbor AK Čačak najoštrije osuđuje samozvanu, vaninstitucionalno organizovanu Advokatsku krivičnu uniju AK Srbije (AKUS), jer predstavlja podrivački akt usmeren na razbijanje jedinstva advokata Srbije u opravdanom protestu.

6.Upravni odbor AK Čačak predlaže da Upravni odbor AK Srbije pozove Vladu RS na razum i da uz korišćenje nepristrasnih stručnjaka za spornu oblast, Vlada RS, u kratkom roku, ponovo razmotri sva sporna pitanja apostrofirana zahtevima advokature i da u vezi sa tim donese odluke u korist zakonitosti i ustavnosti, a samim tim i u korist građana Srbije

7.Upravni odbor AK Čačak predlaže da Upravni odbor AK Srbije sazove Konferenciju i Skupštinu advokata Srbije, bez odlaganja, sa temom:

Analiza protesta advokata Srbije – rezultati i dalji oblici borbe za ostvarenje ustavnosti i zakonitosti, zaštite prava građana i očuvanja ustavnog položaja advokature u Srbiji.

PREDSEDNIK
ADVOKATSKE KOMORE ČAČAK
adv. Jasmina Milutinović

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.