Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

Позив за округли сто „Дијалог правосуђа и привреде – корак даље ка ефикасном извршењу“

Поштовани,

Велико нам је задовољство да Вас позовемо да узмете учешће на округлом столу „Дијалог правосуђа и привреде –  корак даље ка ефикасном извршењу“ који организујемо у четвртак 20.10.2016.године са почетком у 11 часова  у Регионалној привредној комори Крушевац (ул. Балканска 63, 4 спрат,  Крушевац).

Нови Закон о извршењу и обезбеђењу, чија је пуна примена почела 01. јула 2016. године, доноси нова решења, могућности али и изазове за пословне субјекте. Редован, непосредан и конкретан дијалог шире пословне и друштвене заједнице на унапређењу извршног поступка у целини, кључан је корак ка правној сигурности, а тиме и услов даљег раста инвестиција, запослености и привредне активности.

Најзначајније новине и решења садржана у новом Закону о извршењу и обезбеђењу  презентоваће госпођа Александра Трешњев, председник Коморе извршитеља, госпођа Драгана Станојевић, директор УСАИД Пројекта за боље услове пословања, Гојко Врцељ, директор Дирекције за реструктурирање и наплату пласмана Ерсте Банк а.д. Нови Сад, Дејан Вуковић, адвокат и партнер у адвокатској канцеларији „Вуковић и партнери“

Унапређење ефикасности извршења судских одлука и наплате потраживања један је од највећих услова за смањење високог ризика пословања и кредитирања. Последице би биле нижи трошкови и бољи приступ изворима финансирања за многе привредне субјекте, али и њихово веће поверење да заснивају пословне односе са непознатим клијентима, што представља основ за развој и раст економије.

Округли сто је намењен свим релевантним учесницима у поступку извршења и напате потраживања, а пре свега представницима правосуђа (председницима, извршним и другим заинтересованим судијама) привредних, виших и основних судова са подручја региона, заинтересованим привредницима, јавним извршитељима, адвокатима, представницима банака и другим заинтересованима за ефикасно извршење у привреди.

Молимо Вас да своје присуство потврдите до 19. октобра т.г. на email:  aleksandra.aleksic@komora.net  Контакт особа у РПК Крушевац Александра Алексић тел. 037 441 128.

Прилог: ПОЗИВ

Срдачан поздрав,

Aleksandra Aleksić

Koordinator

Organizaciona jedinica za proizvodne delatnosti,

predstavljanje privrede i sist.pitanja

Regionalna privredna komora Kruševac

Adresa: Balkanska 63/4, 37000 Kruševac, Srbija

Tel: +381 37 441 128  441 280

Fax: +381 37 442 919

E-mail: aleksandra.aleksic@komora.net

Web: www.komoraks.co.rs

Portal: privredarasinskogokruga.rs

Facebook:  www.facebook.com/RPKKrusevac/

SRODNE OBJAVE

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.