Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

E-learning platforma

Poštovane kolege,

U okviru Regionalnog E-learning Programa, koji Partneri Srbija sprovode uz podršku Balkanske regionalne mreže vladavine prava (BRRLN), a uz podršku Advokatske komore Srbije i Advokatske/Odvjetničke komore Federacije Bosne i Hercegovine, ustanovljena je nova, regionalna E-learning platforma.

Platforma je besplatna, dostupna svim zainteresovanim advokatima, advokatskim pripravnicima i drugim pravnim stručnjacima iz Regiona. Nakon završetka projekta, platforma će ostati aktivna i moći će da se i dalje koristi kao sredstvo za kontinuirano usavršavanje advokata i advokatskih pripravnika.

Ukoliko se niste registrovali, to možete učiniti ovde OVDE.

Na Platformi je trenutno dostupno 3 predavanja:

  • „Veštine zastupanja u krivičnim postupcima – Glavni pretres“, dr Veljka Delibašića, koji ovim putem predstavlja osnovne karateristike uvodnog izlaganja, dokaznog postupka i završne reči; razmatra osnovno (direktno) i unakrsno ispitivanje, i daje osnovne smernice advokatima i advokatskim pripravnicima kako da uspešno pripreme i iznesu odbranu;
  • „Obrazloženje sudskih odluka kao način za obezbeđenje pravičnog suđenja“, Dastida Pallaske, koji ovim putem objašnjava značaj obrazloženja sudskih odluka za ostvarenje prava na pravično suđenje, a kroz analizu prakse Evropskog suda za ljudska prava,kao i procesno-pravnog okvira i prakse sudova u regionu u ovoj oblasti, ukazuje na moguće posledice koje proizilaze iz uskraćivanja obrazloženja u sudskim odlukama, poput ugrožavanja prava na efektivan pravni lek;
  • „Uloga veštaka i stručnih savetnika u konceptu odbrane“, Ljubomira Mihajlovskog, koji ovim putem predstavlja značaj vestaka kao osoba uz čiju pomoć se može utvrditi istina, kroz njihove stručne nalaze i mišljenja.

Za više informacija o ovom projektu i platformi, posetite sajt Partnera Srbija i BRRLN Platforme.

* Važna napomena: Regionalna BRRLN platforma je sasvim nova platforma, i nije povezana sa ovom ZKP platformom.

S poštovanjem,

Адвокатска комора Србије

Advokatska komora Srbije

Bar Association of Serbia
Дечанска 13/I спрат, Београд, Србија

Dečanska 13/I sprat, Beograd, Srbija
Dečanska str. 13/I floor, Belgrade, Serbia
tel/phone +381 11 3239-072

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.