Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

Нацрт Закона о изменама и допунама ЗПП

Поводом Нацрта закона о изменама и допунама Закона о парничном поступку који је објављен на интернет страници Министарства правде 19.05.2021. Адвокатска комора Србије даје:

С А О П Ш Т Е Њ Е

Адвокатска комора Србије је у објављеном Нацрту закона о изменама и допунама Закона о парничном поступку је констатовала велики број проблематичних решења која могу довести у врло неповољан положај адвокате, а пре свега грађане, Републике Србије. И пре коначне анализе Нацрта закона, могу се уочити лоша решења која грађанима сужавају могућност приступа правди или ретроактивном применом одредби доводе у питање правну сигурност грађана.

Управни одбор Адвокатске коморе Србије ће на својој првој наредној седници која ће бити одржана 29.05.2021. извршити свеобухватну анализу Нацрта овог закона и донети одговарајуће одлуке. У међувремену је представник Адвокатске коморе Србије у Радној групи Министарства правде за израду овог Нацрта, услед неслагања са текстом Нацрта закона одбио да учествује у јавним дискусијама у циљу представљања и образлагања овог текста.

Позивамо све адвокате да Адвокатској комори Србије доставе своје примедбе и сугестије како би их укључили у коначни текст наших закључака.

Адвокатска комора Србије ће предузети све неопходне кораке и верује да ће у непосредним разговорима са Министарством правде успети да у највећој мери отклони она законска решења која, по нашем мишљењу, не доприносе ефикасном остваривању права наших клијената и интереса адвокатуре.

SRODNE OBJAVE

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.