Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

ПОПОВИЋ И ГОСТИЉАЦ О НАЦРТУ ЗАКОНА О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПАРНИЧНОМ ПОСТУПКУ

Министарка правде Маја Поповић састала се данас са председником Адвокатске Коморе Србије Виктором Гостиљцем поводом израженог незадовољства адвокатуре Нацртом закона о изменама и допунама Закона о парничном поступку, који је објављен на сајту Министарства правде у поступку отпочињања јавне расправе.

Министарка правде и председник Адвокатске коморе Србије заједничким саопштењем желе да потврде да ће се у даљим разговорима између Министарства правде и адвокатуре размотрити све примедбе које ће бити достављене на тескт Нацрта закона како би се дошло до законских решења која ће бити у општем интересу.

Министарство правде и Адвокатска комора Србије су постигли сагласност да се консултативни процес, у којем ће и адвокати и друга заинтересована лица изнети своје примедбе, продужи до постизања консензуса о тексту Нацрта закона.

Напомињемо да је јавна расправа о Нацрту закона тек отпочела а да је циљ измена и допуна Закона о парничном поступку постизање усклађености са ЕУ стандардима, унапређење ефикасности правосуђа, скраћивање трајања дуготрајних поступака, равномерна оптерећност судова, стварање услова за суђење у разумном року, све у складу са  ревидираним Акционим планом за Поглавље 23 и Акционим планом за унапређење Републике Србије на ранг листи Светске Банке.

Министартво правде и Адвокатска комора Србије изражавају уверење да ће се у току јавне расправе и консултативном процесу побољшати предложена законска решења.

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.