Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

ПОЗИВ НА СЕМИНАР

ПОЗИВ НА СЕМИНАР

„Правна филозофија (теорија) и њен (потенцијални) значај за адвокатску праксу“

датум: петак, 3. новембар 2023. године, са почетком у 17:00 часова

место: Адвокатска комора Србије – Адвокатска академија

Дечанска 13/VI спрат, Београд

 

Поштоване колеге,

Адвокатска комора Србије, заједно са Адвокатском академијом Адвокатске коморе Србије и Часописом за правну теорију и праксу „Бранич“, а у сарадњи са Центром за темељна правна знања Правног факултета Универзитета у Београду, организује семинар на тему „Правна филозофија (теорија) и њен (потенцијални) значај за адвокатску праксу“, са циљем да иницира дискусију о питању да ли једна дисциплина као што је правна филозофија (теорија) нуди знања о праву која могу бити од користи адвокатима, судијама и јавним тужиоцима.

На сусрету теорије и праксе, правних теоретичара и практичара, уводна предавања ће бити повод за дискусију о питањима која се односе на: правно знање и начине његовог стицања; посредну и/или непосредну корист (са)знања правне филозофије и теорије за правну праксу; употребу правне теорије у анализи прописа, тумачењу права, писању поднесака и приликом усмених образложења на рочиштима. Осим наведеног, биће речи и о следећим питањима: да ли се у образложењима одлука судова могу пронаћи нека теоријска, општа разматрања; да ли филозофскоправни увиди могу да побољшају правну праксу; која су разматрања филозофије права корисна правницима; као и у ком правцу би требало да се обликује силабус из филозофије права на Правном факултету.

Семинар ће се одржати дана 3. новембра 2023. године, са почетком у 17:00 часова, у просторијама Адвокатске академије Адвокатске коморе Србије, Дечанска 13, шести спрат, Београд.

У прилогу овог позива достављамо програм семинара.

Велико нам је задовољство да Вас позовемо да узмете учешће на наведеном догађају и допринесете дискусији на предметну тему.

Пријаве за учешће се достаљају на e-mail: a.k.srbije@gmail.com

С колегијалним поштовањем,

 

ПОТПРЕДСЕДНИК

АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

др Вељко Делибашић, адвокат

Адвокатска комора Србије
Advokatska komora Srbije
Bar Association of Serbia
Дечанска 13/I спрат, Београд, Србија
Dečanska 13/I sprat, Beograd, Srbija
Dečanska str. 13/I floor, Belgrade, Serbia
tel/phone +381 11 3239-072
fax +381 11 3232-203
e-mail:a.k.srbije@gmail.com i/and office@aks.org.rs

SRODNE OBJAVE

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.