Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

UREDBA O DOPUNI UREDBE

SRODNE OBJAVE

Comments (1)

Sa ovim famoznim članom dopune 6.v., koji je donet na brzinu, bez razmišljanja, samo da udovolji miru u kuči, zaboravili su da ima nekoliko nas koji su 31. decembra 2014. godine otišli u penziju sa najvećim porezom i nastavili sa radom. I ako sam pismeno tražio da mi se prizna smanjejne od 50 %, pošto sam navršio rad u advokaturi preko 30 godina, da sam napunio 65 godina starosti, to je 10 % smanjenja. Dobio sam pismene odgovore od samog RPU da čekam uredbu. Ja sam sačekao uredbu, a morao sam da platim nejveći porez i doprinose kao penzioner za 2015, 2016 i 2017.godinu. Naravno prve godine sam plaćao, međutim u PU Ada su mi rekli naravno usmeno da ne platim toliko, jer biću u pretplati, a ko zna šta će biti stim.
Sa uredbom ja nemam problema, jer po tome kako mi je izračunato i ovako sam bio u preplati, ali preko noći donetim dopunom čl. 6.v. koji je nedorečen i uopšte nije se mislio na specifične slučajeve (i ako sam ih na vreme upozorio u Beogradu i to pismeno). Sada ja treba da platim najveći porez i doprinos kao penzioner za tri godine od kad sam penzioner i imam duga od 6-700.000 dinara sa kamatama. Koleginice i Kolege, znam da svako ćuti jer najveći broj vas su dobro prošli, ali za tih nekoliko nesretnika trebali su dodati tom čl.v. da uredba se direktno primenjuje ne od 2018.godibne na advokate koji su otiišli u penziju sa najvećim porezom 2014. i nastavili sa radom, da ne plaćaju po 2014.god., jer njima su trebali skunuti minimum 60 %. Ko je tu kriv. Moja komora i ogranak u Subotici nije ni uzeo za sebe toliko snage da mi odgovori. Inače po mom znanju U Zrenjaninu ima 2, u Subitici dva i ja u Opštini Ada, koji se iz Beograda se i ne vidi (naravno), da mi bar odgovore. Takve odgovore dobijam od Beograda do Subotice, da eto nemaš sreće. Posle 43 godina rada u struci mogu da zaključim da na kraju “karijere” pravo i pravda sve to zavisi od sreće. Pozdrav svima.

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.