Scroll Top
Dr Dragiše Mišovića 1/2, Čačak, 32102, Srbija

Poziv za okrugli sto „Dijalog pravosuđa i privrede – korak dalje ka efikasnom izvršenju“

Poštovani,

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo da uzmete učešće na okruglom stolu „Dijalog pravosuđa i privrede –  korak dalje ka efikasnom izvršenju“ koji organizujemo u četvrtak 20.10.2016.godine sa početkom u 11 časova  u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac (ul. Balkanska 63, 4 sprat,  Kruševac).

Novi Zakon o izvršenju i obezbeđenju, čija je puna primena počela 01. jula 2016. godine, donosi nova rešenja, mogućnosti ali i izazove za poslovne subjekte. Redovan, neposredan i konkretan dijalog šire poslovne i društvene zajednice na unapređenju izvršnog postupka u celini, ključan je korak ka pravnoj sigurnosti, a time i uslov daljeg rasta investicija, zaposlenosti i privredne aktivnosti.

Najznačajnije novine i rešenja sadržana u novom Zakonu o izvršenju i obezbeđenju  prezentovaće gospođa Aleksandra Trešnjev, predsednik Komore izvršitelja, gospođa Dragana Stanojević, direktor USAID Projekta za bolje uslove poslovanja, Gojko Vrcelj, direktor Direkcije za restrukturiranje i naplatu plasmana Erste Bank a.d. Novi Sad, Dejan Vuković, advokat i partner u advokatskoj kancelariji „Vuković i partneri“

Unapređenje efikasnosti izvršenja sudskih odluka i naplate potraživanja jedan je od najvećih uslova za smanjenje visokog rizika poslovanja i kreditiranja. Posledice bi bile niži troškovi i bolji pristup izvorima finansiranja za mnoge privredne subjekte, ali i njihovo veće poverenje da zasnivaju poslovne odnose sa nepoznatim klijentima, što predstavlja osnov za razvoj i rast ekonomije.

Okrugli sto je namenjen svim relevantnim učesnicima u postupku izvršenja i napate potraživanja, a pre svega predstavnicima pravosuđa (predsednicima, izvršnim i drugim zainteresovanim sudijama) privrednih, viših i osnovnih sudova sa područja regiona, zainteresovanim privrednicima, javnim izvršiteljima, advokatima, predstavnicima banaka i drugim zainteresovanima za efikasno izvršenje u privredi.

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite do 19. oktobra t.g. na email:  aleksandra.aleksic@komora.net  Kontakt osoba u RPK Kruševac Aleksandra Aleksić tel. 037 441 128.

Prilog: POZIV

Srdačan pozdrav,

Aleksandra Aleksić

Koordinator

Organizaciona jedinica za proizvodne delatnosti,

predstavljanje privrede i sist.pitanja

Regionalna privredna komora Kruševac

Adresa: Balkanska 63/4, 37000 Kruševac, Srbija

Tel: +381 37 441 128  441 280

Fax: +381 37 442 919

E-mail: aleksandra.aleksic@komora.net

Web: www.komoraks.co.rs

Portal: privredarasinskogokruga.rs

Facebook:  www.facebook.com/RPKKrusevac/

SRODNE OBJAVE

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.