Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

ПРЕДЛОГ УРЕДБЕ О МЕРИЛИМА И КРИТЕРИЈУМИМА ЗА ПАУШАЛНО ОПОРЕЗИВАЊЕ ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА…

Поштоване колегенице и колеге,

као што вам је познато адвокати су као специфична група паушалних пореских обвезника у периоду од 2014. до 2019. године имали специјалан статус, тј. пореске обавезе су биле замрзнуте на нивоу из 2013. године.

Прошло је пет година од примене овог Споразума и реално је очекивати да се порески третман адвоката усклади са променама до којих је у међувремену дошло.

Суочени са могућношћу да се Уредба из 2014. године, која је још увек на снази, али на адвокате није примењивана у складу са постигнутим Споразумом сада “одмрзне”, АКС се у комуникацији са МФ – Пореском управом заложила за доношење нове уредбе која би отклонила неповољан и неуравнотежен волунтаристички порески третман адвоката по Уредби из 2014. године.

Ово је имало за резултат предлог Уредбе коју објављујемо и која је била предмет оцене и упоредне анализе пореског саветника ангажованог од стране АКС, ради коначног изјашњења адвоката Србије о прихватљивости предложеног модела опорезивања адвоката, који би се примењивао од 01.01.2020. године.

Молим вас да пажљиво проучите објављени материјал и да без устезања доставите стручној служби наше коморе свој евентуалне примедбе, предлоге и/или предлоге за побољшање овог документа.

С поштовањем !

Председник АК Чачак
Адвокат Миодраг Алексић

SRODNE OBJAVE

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.