Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

Oбавештење о датуму почетка рада изврштеља

Поштоване колеге,

Нови Закон о извршењу и обезбеђењу који је објављен у „Службеном гласнику РС“ 106/2015 у прелазним и завршним оредбама је предвидео:

– одредбом члана 547 Закона о извршењу и обезбеђењу, извршни повериоци у чију корист је пре почетка рада извршитеља у Републици Србији донето решење о извршењу на основу извршне или веродостојне исправе или решење о обезбеђењу и који на дан 01.05.2016. још воде извршни поступак или поступак обезбеђења дужни су да се у року од 01.05.2016. до 01.07.2016. изјасне о томе да ли су вољни да извршење спроведе суд или јавни извршитељ;

– према ставу 2. исте одредбе ако се изврни повериоци не изјасне у законом прописаном року, извршни поступак се обуставља.

У наставку је табела са подацима о почетку датума рада извршитеља за све судове у Републици Србији. Ови датуми су битни јер у извршним поступцима и поступцима обезбеђења у којима је решење донето пре ових датума, извршни повериоци у напред наведеном року морају да се изјасне о томе ко ће им даље спроводити извршење.

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.