Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

МИНИСТАРКА КУБУРОВИЋ И ГОСТИЉАЦ: МИНИСТАРСТВО И АКС ПАРТНЕРИ НА ПУТУ РЕФОРМИ ПРАВОСУЂА

Министар правде Нела Кубуровић састала се са председником Адвокатске коморе Србије Виктором Гостиљцем, са којим је разговарала о сарадњи министарства и те коморе.

Гостиљац је поздравио консултативан процес у вези са променама Устава Србије у области правосуђа, као и недавну уредбу Владе Србије у вези са начином опорезивања адвоката.

Министарка правде је указала да се предстојеће измене Устава односе искључиво на судску грану власти и организацију јавног тужилаштва, у циљу јачања независности и одговорности правосуђа, те да Министарство правде у овом процесу нема мандат да предлаже измене осталих одредаба Устава.

Министарка Кубуровић и Гостиљац су се усагласили да су адвокати партнер Министарству правде на путу реформи правосуђа, као и да је неопходна заједничка сарадња у свим кључним областима.

Једна од тема састанка била је и доношење Закона о бесплатној правној помоћи, где су се министарка Кубуровић и председник АКС усагласили да ће бити настављен заједнички рад на изради нацрта тог закона како би се дошло до усаглашавања ставова адвокатуре и цивилног сектора.

Састанку су присуствовали и Јасмина Милутиновић, Зора Добричанин Никодиновић и Драгослав Љубичановић.

 

Извор: Република Србија | Министарство правде

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.