Scroll Top
Dr Dragiše Mišovića 1/2, Čačak, 32102, Srbija

MINISTARKA KUBUROVIĆ I GOSTILJAC: MINISTARSTVO I AKS PARTNERI NA PUTU REFORMI PRAVOSUĐA

Ministar pravde Nela Kuburović sastala se sa predsednikom Advokatske komore Srbije Viktorom Gostiljcem, sa kojim je razgovarala o saradnji ministarstva i te komore.

Gostiljac je pozdravio konsultativan proces u vezi sa promenama Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, kao i nedavnu uredbu Vlade Srbije u vezi sa načinom oporezivanja advokata.

Ministarka pravde je ukazala da se predstojeće izmene Ustava odnose isključivo na sudsku granu vlasti i organizaciju javnog tužilaštva, u cilju jačanja nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa, te da Ministarstvo pravde u ovom procesu nema mandat da predlaže izmene ostalih odredaba Ustava.

Ministarka Kuburović i Gostiljac su se usaglasili da su advokati partner Ministarstvu pravde na putu reformi pravosuđa, kao i da je neophodna zajednička saradnja u svim ključnim oblastima.

Jedna od tema sastanka bila je i donošenje Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, gde su se ministarka Kuburović i predsednik AKS usaglasili da će biti nastavljen zajednički rad na izradi nacrta tog zakona kako bi se došlo do usaglašavanja stavova advokature i civilnog sektora.

Sastanku su prisustvovali i Jasmina Milutinović, Zora Dobričanin Nikodinović i Dragoslav Ljubičanović.

 

Izvor: Republika Srbija | Ministarstvo pravde

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.