Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

Саопштење са седнице Управног одбора АК Чачак оджане 21.05.2020.

Број:1056/20

02.05.2020.године

 

Поштоване колегинице и колеге обавештавам Вас да је 21.05.2020. године УО АК Чачак одржао своју 293.-ћу  седницу, на којој су поред осталог разматрана и питања:

 

  • начин обележавања адвокатске славе Свети Јустин Филозоф 14.06.2020. године,
  • термин одржавања редовне годишње скупштине и
  • мере додатне материјалне подршке чланству.

 

Везано за начин обележавања адвокатске славе, УО АК Чачак је донео одлуку да због примене епидемиолошких мера за спречавање ширења вируса Covid 19 које важе и након укидања ванредног стања, не би било дозвољено и разумно да се ове године у затвореном простору окупљамо на начин као што смо то традиционално чинили свих ових година. Због тога, је донета одлука да нашу еснафску славу обележимо скромно у просторијама седишта АК Чачак, у присуству чланова УО и Председника одбора адвоката, без гостију.

Исти разлози условили су да УО АК Чачак донесе одлуку да се редовна годишња скупштина (раније планирана за 25.04.2020. године) одложи за септембар/октобар ове године, у првом расположивом термину, а о чему ће чланство бити правовремено обавештено.

УО је разматрао појединачне предлоге чланова УО о додатним мерама подршке младим адвокатима до 33 године старости и 3 године стажа, као и предлоге за отпис чланарине за време трајања ванредног стања.  Ови предлози нису добили потребну већину гласова, тако да УО није донео одлуку о додатним мерама материјалне подршке чланству.

Разлози за подељено мишљење чланова УО у вези овог питања условљени су чињеницом да је Држава на име отклањања штетних последица ванредног стања, донела одлуку о исплати приближно 90.000,00 динара сваком адвокату и да је већ извршила исплату прве рате у износу од по 30.000,00 динара. Поред тога, Комора је за све наше чланове извршила уплату премије обавезног осигурања од професионале одговорности, у укупном износу од око 2.400.000,00 динара.

Комора је за све време трајања ванредног стања измиривала обавезе чланског доприноса АКС и припадајуће трошкове финансирања “Кол центра” при АКС за ангажовање бранилаца и пуномоћника по службеној дужности, адвокати су за време трајања ванредног стања, у значајном броју случајева поступали пред полицијом, у хитним предметима пред судовима и тужилаштвима, као и у својим канцеларијама, тако да предлози за додатну материјалну подршку чланству нису добили потребну већину, а што је био и мој лични став.

Oчекујући услове и прву прилику за наше окупљање све Вас поздрављам и желим добро здравље и пословни успех.

С поштовањем !

                                                                                                Председник АК Чачак

                                                                                                Адвокат Миодраг Алексић

SRODNE OBJAVE

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.