Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

САОПШТЕЊЕ

Адвокатска комора Србије је у перманентној комуникацији са Европском унијом адвоката (ЦЦБЕ), кровном организацијом свих адвокатских комора у Европи, нарочито имајући у виду крајње неочекиван и веома узнемирујући развој догађаја поводом поштовања основних принципа адвокатске професије, загарантованих како Уставом, тако и међународним актима.

Поводом тога, АКС је данас имала састанак са другим потпредседником ове организације господином Мишел Бјанишуом који је, иначе учествовао као предавач и панелиста на 6. конференцији правника Европе и Медитерана, која се јуче и данас одржавала на Правном факултету у Београду, уз учешће многих познатих адвоката из региона, под покровитељством Министарства правде Србије и Амбасаде Француске у Београду.
Господин Бјанишу је стари познаник српске адвокатуре и велики борац за нашу уважавање наше професије. Ллично је изразио негодовање да никога од својих пријатеља, српских адвоката, није видео на овој конференцији и сам је рекао да је схватио да смо били непожељни по некој личној линији и рекао је да ће о том веома лошем утиску обавестити своју организацију.
Господин Беницхоу је дао пуну подршку адвокатима Србије и изразио спремност за све врсте помоћи  и медијацију ради решења веома озбиљног проблема.
Подсетио је на двомесечни протест француских адвоката и судија и рекао да ове две професије, а поготово адвокатура, морају сачувати своју аутономију, пре свега због заштите основних људских права. Са задовљством је примио информацију о најави свеопштег конгреса адвоката посвећеног положају адвокатуре у Србији, који ће бити одржан у току октобра у Београду и потврдио своје учешће и учешће председника ЦЦБЕ господина Алда Булгарелија.
AДВОКАТСКА КОМОРА СРБИЈЕ

SRODNE OBJAVE

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.