Scroll Top
Др Драгише Мишовића 1/2, Чачак, 32102, Србија

Информација са седнице Управног одбора АК Чачак, одржане 23.04.2020. године

Поштоване Колегинице и Колегe,

 

дана 23.04.2020. године одржана је електронска седница УО АК Чачак, на којој је између осталог донета одлука да се у знак материјалне подршке из средстава АК Чачак ове године, плати премија осигурања од професионалне одговорности за све чланове наше Коморе у износу од око 2.350.000,00 динара (зависно од курса).

Поред тога, на истој седници разматрана је и Иницијатива групе младих адвоката, као и предлози колега Лачњевца, Марковића и Илића, да се члановима АК Чачак, који су животне старости до 33 године и који су уписани у именик АК Чачак у претходне 3 године, пружи додатна материјална подршка јендократном исплатом износа од 30.000,00 динара из средстава АК Чачак.

Ова Иницијатива и предлози колега Лачњевца, Марковића и Илића нису добили подршку већине чланова УО АК Чачак, јер је преовладао став да у овој ситуацији не постоје оправдани разлози за селективну помоћ и подршку било које категорије наших чланова.

Ово због тога што се по налажењу УО АК Чачак, право наших чланова на индивудуалну материјалну помоћ већ остварује сагласно одредбама Статута и Правилника о расподели средстава из Фонда солидарности, као и због тога што је Држава донела пакет мера који подразумева и директну материјалну помоћ адвокатима.

Након окончања ванредног стања УО АК Чачак ће размотрити потребу доношења додатних мера подршке чланству (отпис чланарине  и сл.) и у вези са тим ће бити донете одговарајуће одлуке.

 

 

                                                                                                ПРЕДСЕДНИК

                                                                                    АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ ЧАЧАК

                                                                                                Адв.Миодраг Алексић

Преузмите документ у ПДФ формату…

SRODNE OBJAVE

Comments (1)

Nije bas da nema potrebe za selektivom pomoći, jer i laik sa ulice, a ne pravnik, zna da ne mogu isto zaradjivati visegodisnji advokati i oni koji su godinu, dve ili tri u poslu.
Ali, dobro, to je AK Čačak…
Ukoliko ovaj komentar bude public (a neće ?) želim da čestitam svim Komorama koje su ipak ‘našle osnov’ i pomogle svojim članovima-mladim advokatima.

VAŠ KOMENTAR

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet stranicu, ona može da čuva informacije preko vašeg pretraživača iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovde možete promeniti podešavanja privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo na našoj veb stranici i uslugama koje nudimo.